Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه همه ساله اواسط دی و اوایل بهمن ماه طرح سرشماری پرندگان آبزی و کنار آبزی استان و کشور اجرا می‌شود افزود: آذربایجان غربی به دلیل شرایط مناسب جغرافیایی و آب و هوایی هر ساله شاهد حضور هزاران پرنده آبزی و کنار آبزی است که در آبگیرهای استان زمستان گذرانی کرده و یا جهت بازیابی توان و انرژی زمانی را در آنجا می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سرشماری پرندگان مهاجر در سطح جهان یک برنامه بلند مدت نظارت و پایش جمعیت پرندگان در فصل زمستان با تاکید بر تالاب‌ها و مناطق تجمع پرندگان آبی زمستان گذران است، افزود: این برنامه در آذربایجان غربی نیز همزمان با سایر کشورهای جهان انجام می‌گیرد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: نتایج این گونه سرشماری‌ها به توصیف و تشریح تغییرات حاصله در تعداد و پراکنش جمعیت‌های پرندگان مهاجر آبی پرداخته و نهایتاَ به مدیریت زیست بوم کمک می‌کند.

۷۰ زیستگاه آبی و طبیعی برای پرندگان در آذربایجان غربی وجود دارد

یوسفی با بیان اینکه ۷۰ زیستگاه آبی، طبیعی، مصنوعی، دائمی و فصلی در استان برای پرندگان وجود دارد افزود: هفته پیش تالاب‌ها و زیستگاه‌های آبی شمال استان را سرشماری کردیم و از ۲۰ دیماه تالاب و زیستگاه‌های جنوب استان را شروع کردیم.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰ گونه پرنده در این زیستگاه‌ها مشاهده شده که ۲۰۰ گونه جزو پرندگان مهاجر و ۱۰۰ گونه پرندگان بومی استان هستند و این پایش تا ۱۰ بهمن ماه همزمان با سراسر کشور ادامه دارد.

وی از عدم صدور پروانه شکار پرندگان در استان خبر داد و گفت: به دلیل احتمال بروز بیماری در جمعیت پرندگان مهاجر و وحشی امسال پروانه شکار صادر نکرده‌ایم و مشکلی نیز در استان تاکنون گزارش نشده است.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان آذربایجان غربی با اشاره به وضعیت مناسب زیستگاه‌های استان ادامه داد: امسال به علت یخ نزدن زیستگاه‌های آبی پرندگان خوبی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مشاهده می‌شود.

مشاهده ۱۹ بال پرنده نادر میش مرغ در بوکان

یوسفی اظهار کرد: ۱۵۰ گونه پرنده مهاجر در سطح زیستگاه‌های آبی کشور مشاهده می‌شود که شامل، انواع کشیم، پلیکان‌ها، فلامینگو ها ی بزرگ و کوچک همینطور کفچ نوک‌ها، اکراس‌ها و گروه غاز سانان که شامل انواع غازهای بزرگ و کوچک، پیشانی سفید و پیشانی سفید کوچک است که همکاران ما بخش عمده تمرکز خود را در کشور برای این گروه پرندگان قرار می‌دهند.

وی در این پایش از مشاهده پرنده نادر و حفاظت شده در طبیعت بوکان خبر داد و افزود: ۲۰ دیماه طی پایش موفق به مشاهده و ثبت ۱۹ بال میش مرغ شدیم که از شهروندان و مردم فهیم شهرستان در خواست داریم از اذیت و آزار این پرنده نادر جدا خودداری کنند.

آذربایجان غربی در هشتمین کریدور بین‌المللی مهاجرت پرندگان قرار دارد، وجود ۷۰ تالاب فصلی و دائمی و حضور ۳۰۰ گونه پرنده استان را به بهشت پرندگان کشور تبدیل کرده است.

در حال حاضر برابر آمار موثق ارائه شده از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور حدود ۵۲۰ گونه پرنده در کشور شناسایی‌شده که از این تعداد ۳۰۰ نوع پرنده در استان آذربایجان غربی شناسایی شده است.

تالاب کانی برازان نخستین سایت پرنده‌نگری کشور، تالاب‌های یادگارلو، حسنلو آق‌گل، عشق‌آباد، قره بلاغ، یاریم قیه و ساری سوی تنها بخشی از ظرفیت عظیم تالاب‌های ملی و بین‌المللی استان بوده که همه‌ساله میزبان هزاران پرنده نادر و کمیاب بومی و مهاجر از سراسر دنیا هستند.

مرغ آتشین، فلامینگو، انواع مرغابی‌ها، پلیکان، تنچه، قو، عروس غاز، غاز خاکستری، درنای طناز، درنای خاکستری، کاکائی صورتی، اردک سرسبز، آن قوت، کرکس، قرقی، عقاب طلایی، دلیجه، کبک معمولی، آوست، کاکائی نقره‌ای، جغد کوچک، کبوتر چاهی از پرندگان پارک ملی دریاچه ارومیه و سایر زیستگاه‌های استان هستند.

کد خبر 5397325

منبع: مهر

کلیدواژه: امید یوسفی پرنده نگری محیط زیست آذربایجان غربی ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه کرمانشاه قاسم سلیمانی عکس استانها آمار کرونا شهید گمنام گرگان آلودگی هوا تشییع و خاک سپاری شهید گمنام سانحه تصادف ایلام واکسن کرونا آذربایجان غربی پرندگان مهاجر زیستگاه ها پرنده نادر گونه پرنده تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حواصیل هندی برای نخستین بار در قم رصد شد
  • بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • این پرنده عجیب به دزد پرندگان مشهور است! (فیلم)
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه